Selecteer een pagina

Congres

Donderdag 27 februari 2020

Pronkjewailtjes uut Noorden

Congres

Dit laagdrempelige congres is bedoeld om familieleden en zorgmedewerkers van mensen met een verstandelijke beperking kennis te laten maken met het mooie onderzoek uit het noorden. Het is een speciale samenwerking tussen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool, en wordt mogelijk gemaakt door Talant en Stichting Sinnigefonds.

De dag wordt geopend met een grote interactieve quiz onder leiding van gastheer prof. Peter De Deyn, hoogleraar neurologie (RUG-UMCG). Daarna brengt prof. Annette van der Putten, hoogleraar orthopedagogiek (RUG), u op de hoogte brengen van kennisontwikkelingen over mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke (en meervoudige) beperking en het nut hiervan voor cliënten en hun naasten. Dr. Aly Waninge, fysiotherapeut (Visio) en lector (Hanzehogeschool) zoomt vervolgens in op gezondheid en leefstijl van mensen met een verstandelijke beperking. Dr. Alain Dekker, onderzoeker (RUG-UMCG en Alliade), brengt de laatste ontwikkelingen rondom dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. En als klap op de vuurpijl gaat deze ochtend een  minidocumentaire over dementie bij mensen met downsyndroom in première, gemaakt door studenten van het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen.

In het middagprogramma kunt u vier workshops van een half uur kiezen. De workshops zijn onderverdeeld in vier thema’s:
1) gezondheid van mensen met (Z)EV(M)B,
2) familie van mensen met (Z)EV(M)B,
3) leefstijl van mensen met een verstandelijke beperking en
4) dementie bij mensen met een verstandelijke beperking.
U kunt de vier workshops binnen een thema volgen, maar het staat u vrij om ook tussen de thema’s te switchen. De keuze is aan u. Meer informatie over de workshops volgt later op deze website.

De dag zal worden afgesloten met een talkshow, waarin de vragen waarom meedoen aan onderzoek en hoe draagt onderzoek bij aan de zorg centraal zullen staan.

Vul hier het registratieformulier in om u aan te melden. Wees er snel bij, want vol=vol.

 

Website

Aanmelding congres

VB-congres
27 februari 2020, 09:00 - 17:00

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)