Selecteer een pagina

Congres

Donderdag 27 februari 2020

Pronkjewailtjes uut Noorden

Van Gronings onderzoek naar de dagelijkse praktijk van mensen met een verstandelijk beperking

Dit laagdrempelige congres is bedoeld om familieleden en zorgmedewerkers van mensen met een verstandelijke beperking (VB) kennis te laten maken met het mooie onderzoek uit het noorden. Het is een speciale samenwerking tussen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool, en wordt mogelijk gemaakt door Talant en de Groninger Fondsen (Algemeen Welzijnsfonds, Stichting Sinnigefonds en Stichting Familie de Maar).

De dag wordt geopend met een grote interactieve quiz onder leiding van gastheer prof. Peter De Deyn, hoogleraar neurologie (RUG-UMCG). Daarna brengt prof. Annette van der Putten, hoogleraar orthopedagogiek (RUG), u op de hoogte brengen van kennisontwikkelingen over mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke (en meervoudige) beperking ((Z)EVMB) en het nut hiervan voor cliënten en hun naasten. Dr. Aly Waninge, lector (Hanze) zoomt vervolgens in op gezondheid en leefstijl van mensen met een VB. Dr. Alain Dekker, onderzoeker (RUG-UMCG en Alliade), brengt de laatste ontwikkelingen rondom dementie bij mensen met een VB. En als klap op de vuurpijl gaat deze ochtend een minidocumentaire over dementie bij mensen met downsyndroom in première, gemaakt door studenten van het RUG Honours College.

In het middagprogramma kun je vier workshops van een half uur kiezen. De workshops zijn onderverdeeld in vier thema’s:
1) gezondheid van mensen met (Z)EVMB,
2) familie van mensen met (Z)EVMB,
3) leefstijl en VB,
4) dementie en VB
Je kunt de vier workshops binnen een thema volgen, maar het staat je vrij om ook tussen de thema’s te switchen. De keuze is aan jouw.

De dag zal worden afgesloten met een talkshow, waarin de vragen waarom meedoen aan onderzoek en hoe draagt onderzoek bij aan de zorg centraal zullen staan.

 

Website

Aanmelding congres

VB-congres
27 februari 2020, 09:00 - 17:00

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)